Gradskoj knjižnici Đurđevac odobrena sredstva za nabavu građe

Gradskoj knjižnici Đurđevac odobrena sredstva za nabavu građe

Objavljeno, 10. siječnja 2019. | Djeca, Odrasli

Ministarstvo kulture objavilo je na svojim mrežnim stranicama rezultate financiranja programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske, temeljem Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu.

Gradskoj knjižnici Đurđevac odobrena su sredstva za nabavu knjižne i neknjižne građe u iznosu od 86.000,00 kn kojima će Knjižnica nastaviti pratiti suvremene izdavačke trendove i nabavljati najnovije naslove prema potrebama svojih korisnika.

Ministarstvo kulture prepoznalo je i projekte koje već nekoliko godina provodi naša knjižnica, a koji obuhvaćaju uključivanje inkluzivnih skupina u rad naše ustanove, kao i aktivnosti koje provodimo s djecom preko ljetnih praznika. S 1.000,00 kn financirat će projekte Mala ruka prijateljstva i Ljetna čitateljska putovnica, a s 1.500,00 kn projekte Ruka prijateljstva i Dječje jezične igre.

Odobrena sredstva omogućit će kontinuiranu i kvalitetnu nabavu knjižne i neknjižne građe, kao i dugogodišnje provođenje već prepoznatih projekata.