STEM revolucija u knjižnici se nastavlja kroz projekt Digitalni građanin

STEM revolucija u knjižnici se nastavlja kroz projekt Digitalni građanin

Objavljeno, 6. ožujka 2019. | Djeca

Digitalni građanin je projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM-a) čiji je cilj transformirati javne knjižnice u digitalne inovacijske i obrazovne centre. Projekt će kroz knjižnice učiniti dostupnim modernu edukacijsku tehnologiju odraslima i djeci čime će se omogućiti uvođenje digitalnih vještina u lokalne zajednice, a projekt se odvija uz financijsku potporu Google-a.

Knjižnici je dosada donirana vrijedna oprema (40 micro:bitova) i provođene su edukacije o njezinom korištenju kao i program po kojem će knjižničari dalje moći prenositi novostečena znanja.

IRIM i Gradska knjižnica Đurđevac ponovno su ugovorili međusobnu suradnju u provođenju projekta i projektnih aktivnosti uvođenja digitalnih tehnologija te poticanja usvajanja novih digitalnih vještina korisnika i knjižničara koji omogućuju posudbu novih alata i uređaja koji potiču učenje i kreativnosti bez dodatne naknade. Tako će IRIM Gradskoj knjižnici Đurđevac donirati 5 BOSON dodataka za micro:bit, u svrhu edukacije djece i odraslih i razvoju njihovih kompetencija u suvremenim tehnologijama, inovatorstvu i poduzetništvu.