Prizivamo Frana 2015.

Prizivamo Frana 2015.

Objavljeno, 19. veljače 2015. | Odrasli

U četvrtak, 15. listopada 2015. u prostoru Gradske knjižnice Đurđevac održan je prvi pretprogram 22. “Galovićeve jeseni” – 9. Natjecanje u recitiranju pjesama Frana Galovića “Prizivamo Frana”. Ova tradicionalna manifestacija đurđevačke gimnazije i đurđevačkog ogranka Matice hrvatske ove je godine izašla iz prostora srednje škole i uključila učenike svih triju đurđevačkih škola.

Natjecanje priziva duh lirike Frana Galovića, naime, ima podnaslov recitalne seanse i čini se da su riječi i slike Frana Galovića i ovaj puta oživjele među publikom. O najboljima u tome su, kao i obično, odlučivali sami recitatori i publika i za najbolje interpretatore proglasili 1. Marka Vranića, 2. Antonija Vrbančića i 3. Sanelu Stevanoski, koji su nagrađeni izdanjima MH.

Najbolje možete ponovo čuti 22.listopada, kad će nastupiti u okviru pjesničkog sijela “Prijatel moj dragi”, jednog od središnjih programa ovogodišnje “Galovićeve jeseni”, na kojem će Đurđevac ugostiti desetak pjesnika iz Hrvatske i inozemstva. Program će započeti u 18 sati, a prije njega, poslije 17 sati mladi će recitatori Galovićeve pjesme recitirati na Trgu sv. Jurja, koji tako postaje takozvana G-točka.