Posljednja radionica Ljeta u knjižnici- Orijentacijsko trčanje

Posljednja radionica Ljeta u knjižnici- Orijentacijsko trčanje

Objavljeno, 31. kolovoza 2018. | Djeca

Ovogodišnje Ljeto u knjižnici završilo se sa orijentacijskim trčanjem te Danijelom Domišljanovićem i Ivanom Đurocijem kao voditeljima radionice.

U uvodnom predavanju Danijel Domišljanović upoznao je djecu s orijentacijom i orijentacijskim trčanjem kao natjecanjem. Naime, orijentacijsko trčanje je smišljeno kretanje po nepoznatom terenu s ciljem da se s kartom i kompasom osoba orijentira i pronađe kontrolne točke ucrtane na karti u što kraćem vremenu. Ovogodišnji poligon za orijentacijsko trčanje bio je oko Starog grada. Djeca su se natjecala u parovima, a svaki par je dobio kartu s ucrtanim točkama koje su trebali pronaći u najkraćem vremenu, te prepisati simbol. Marko Milaković i Borna Šimunic pronašli su svih 8 čunjeva za malo više od 11 minuta. Svi sudionici uspješno su završili ovogodišnje orijentacijsko trčanje.

Na kraju Ljeta u knjižnici od srca zahvaljujemo svim voditeljima radionica i svim sudionicima, a učenicima, roditeljima, učiteljima i nastavnicima želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu.