Orijentacijsko trčanje

Orijentacijsko trčanje

Objavljeno, 29. kolovoza 2016. | Djeca

Zadnju radionicu Ljeta u knjižnici 2016. Gradske knjižnice Đurđevac vodili su Danijel Domišljanović i Ivan Đuroci, dok je informatičku potporu dao Mateo Mramor.

Ivan Đuroci je u uvodnom predavanju upoznao djecu s orijentacijom i orijentacijskim trčanjem kao natjecanjem. Naš poligon za ovogodišnje orijentacijsko trčanje bio je oko Starog grada. Treneri su postavili 10 čunjeva te ih obilježili na karti. Djeca su se natjecala u parovima. Svaki par je dobio kartu s ucrtanim čunjevima. Zadatak je bio: najbrže pronaći sve čunjeve, prepisati znak sa čunja i stići na cilj koji je ujedno bio i start, a nalazio se unutar Staroga grada. Najbrži par bile su Ema Lovrak i Barbara Husar, koje su pronašle sve čunjeve za nešto više od 7 minuta. Druge su bile Ema Patačko i Nika Šandor, a treći braća Paro, Natalija i Dominik. Natjecalo se ukupno 19 parova. Svi su na kraju dobili prigodne darove.

Na kraju ovog Ljeta u knjižnici zahvaljujemo se svim voditeljima radionica, novinarakama Emi Vlahović, Mihaeli Pintar, Angeliki Mariji Pejić, Emiliji Marić, Neri Tomrlin, Gabrijeli Franjić, njihovoj voditeljici Barbari Šignjar Sabolić i tehničaru Podravskog radija Mladenu Prevedanu i naravno, Podravskom radiju.

Svim učenicima, roditeljima i nastavnicima želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu.