Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Objavljeno, 15. listopada 2018. | Djeca, Odrasli

Tradicionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige svake godine obilježava se od 15. listopada do 15. studenog. Glavna tema ovogodišnje manifestacije nosi naziv „Baš baština“ s fokusom na baštinu kao temeljem nacionalnog i kulturnog identiteta. U obilježavanju manifestacije ove godine sudjeluje više od 200 knjižnica diljem Hrvatske, s ukupno 2000 prijavljenih programa.

Gradska knjižnica Đurđevac također se uključila u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige pripremivši za javnost bogat kulturni program kojim intenzivnije želimo progovarati o važnosti čitanja, knjige i znanja općenito. Kako bi što kvalitetnije provodili programe, povezali smo se sa svojim mnogobrojnim suradnicima i partnerima koji rade na osnovnom cilju, a to je popularizacija čitanja. Osim osnovnih programa poticanja čitanja i promicanja važnosti knjige i knjižnica te knjižničnih usluga, poput raznih radionica, igraonica i predavanja za djecu svih dobnih skupina, edukativnih predavanja, izložbi, predstava za djecu, akcija nagrađivanja najčitatelja i slično, velik dio programa ove će godine biti izravno posvećen kulturnoj baštini. To ćemo postići izložbom starih i rijetkih knjiga, posebice iz zaštićenih fondova i zavičajnih zbirki, radionicama izrade etno nakita te izložbom fotografija kulturne baštine našeg kraja.

Srdačno pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u manifestaciji obilježavanja  Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac. Sigurni smo da ćete iz našeg bogatog kulturnog programa izdvojiti nešto za sebe!