Međunarodni festival književnosti 23. Galovićeva jesen u Đurđevcu

Međunarodni festival književnosti 23. Galovićeva jesen u Đurđevcu

Objavljeno, 31. listopada 2016. | Odrasli

U sklopu Međunarodnog festivala Galovićeva jesen Gradska knjižnica Đurđevac ugostila je u petak, 28.listopada zanimljive goste.

U podne učenicima Gimnazije dr.Ivana Kranjčeva predstavili su se Drago Štambuk i Zbigniew Machej. Susret je moderirao Petar Lukačić.

U večernjim satima publici su se predstavila četiri autora, Bashir Sakhawarz nagrađivani afganistanski pjesnik, romanopisac i kratkopričaš, Petra Šulej suvremeni slovački književnik, utemeljitelj i urednik izdavačke kuće Drewo a srd, glavni urednik časopisa o suvremenoj kulturi i umjetnosti Vina te izvršni direktor međunarodnog festivala poezije Arspoetica, Primož Repar slovenski pjesnik, filozof, prevoditelj, urednik i izdavač te Božidar Prosenjak hrvatski književnik i novinar. Susret je moderirao Darko Pernjak.

Zahvaljujući velikom entuzijazmu organizacijskog odbora đurđevačka publika imala je prilike družiti se sa zanimljivim sugovornicima.

Zahvaljujemo Podravsko-prigorskog ogranka DHK što je i ove godine uključio Đurđevac i Gradsku knjižnicu Đurđevac u svoje aktivnosti.