Jezične igre iz Bangladeša

Jezične igre iz Bangladeša

Objavljeno, 6. ožujka 2018. | Djeca

I ovaj ponedjeljak su održane Jezične igre za učenike trećih razreda osnovne škole. Na redu je bio Bangladeš. Voditelj radionice bio je Shahidul Islam.

Na početku radionice gospodin Islam je upoznao djecu s osnovnim geografskim obilježjima Bangladeša. Djeca su saznala da je zračna udaljenost od Đurđevca do Dhake, glavnog grada, oko 6900 km, a cestovna 9500 km. Kada se putuje u  Bangladeš sat se mora pomaknuti unaprijed 4 sata, tj. kada je kod nas 17.00 sati u Bangladešu je 21.00 sat. Bangladeš je površinom 4 puta veći nego Hrvatska, a Bengalaca ima 40 puta više nego Hrvata. Bengalski zaljev je najveći zaljev na svijetu, tamo živi bengalski tigar i u Bangladešu su nastale bengalke.

Gospodin Shahidul im je pričao o svom djetinjstvu i igrama koje je tada igrao. Igrao se vani, plivao, lovio ribe, puštao zmajeve, igrao se pikulama, izrađivao stvari od kokosovog i bananinog lišća.

U kreativnom dijelu djeca su izrađivala naočale od papira, te im je gospodin Shahidul ispisivao imena na bengalskom jeziku.