Završnica Jezičnih igara 2018. Gradske knjižnice Đurđevac

Završnica Jezičnih igara 2018. Gradske knjižnice Đurđevac

Objavljeno, 28. ožujka 2018. | Djeca

U ponedjeljak, 26. lipnja održana je završnica projekta pod nazivom Jezične igre 2018. Tom prilikom su se u Gradskoj knjižnici Đurđevac okupili učenici, njihove učiteljice i predavači.

U uvodnom dijelu održana je kratka prezentacija proteklih pet tjedana. U projektu je sudjelovalo trideset troje učenika iz OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac i OŠ Molve. Predavači, naši sugrađani bili su: iz Mađarske – Ivana Pavlović, Bugarske – Aneta Penzar, Bangladeša – Shahidul Islam, Filipina – Juliet Mesar Lausch i o Romima je govorila Nevenka Balog. Kroz predavanja, djeca su naučila osnovna geografska obilježja država, kulturu, običaje, te dobila mali rječnik s osnovim riječima prevedenim na te jezike.

Mala provjera doživljenog provedena je kroz kviz. U kvizu su pobjedili učenici 3.C razreda i osvojili knjige.
Nakon prezentacije podijeljene su majice i platnene vrećice s logom Jezičnih igara 2018. kao uspomena na zajedničko druženje.

Želja nam je bila senzibilizirati najmlađe za važnost uključenja u rad cjelokupne zajednice manjinskih skupina u Đurđevcu, razvijanje socijalne osviještenosti, prihvaćanje različitosti, proširivanje znanja i vidika, preventivno djelovati na netoleranciju, a manjinskim skupinama pružiti prostor za vlastito izražavanje i predstavljanje vlastite tradicije i kulture.
Zahvaljujemo Strukovnoj školi Đurđevac pri realizaciji projekta koji je prepoznat i financiran od strane Grada Đurđevca i Ministarstva kulture RH.