U Gradskoj knjižnici Đurđevac obilježen je 16. Tjedan psihologije

U Gradskoj knjižnici Đurđevac obilježen je 16. Tjedan psihologije

Objavljeno, 21. veljače 2023. | Događanja, Odrasli

U Gradskoj knjižnici Đurđevac obilježen je 16. Tjedan psihologije kojim se kroz organizaciju različitih događanja u Hrvatskoj želi predstaviti struku javnosti i poslati poruku kako život pojedinca i zajednice može biti ugodniji i kvalitetniji.

Ovogodišnja tema Tjedna psihologije, o kojoj su pričale psihologinje Vesna Orač, Marija Sladoljev, Lucija Kosir i Sylwia Nasilowska-Blažok te socijalna radnica Lucija Filipović bila je stres. Govorile su o ljudskim potrebama, obrambenim mehanizmima kojima se možemo boriti protiv stresa te utjecaju stresa na zdravlje.
Socijalna radnica Lucija Filipović predstavila je projekt “Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima, dok je psihologinja Vesna Orač predstavila novoosnovanu udrugu u Đurđevcu “Malo drvo” kojoj je cilj istraživanje potreba za uslugama socijalnog i drugog stručnog rada obiteljima te pružanje usluga u lokalnim zajednicama gdje su socijalne usluge nedostupne ili teško dostupne.

Mnogobrojnu literaturu o ovoj temi možete posuditi u našoj knjižnici, a jedna od popularnijih je knjiga Mate Gabora “Kad tijelo kaže ne”.