Promocija knjige “Nauči pisati nepismene” Saše Senjana

Promocija knjige “Nauči pisati nepismene” Saše Senjana

Objavljeno, 2. svibnja 2023. | Događanja, Književnost, Odrasli

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je promocija knjige “Nauči pisati nepismene” dr. sc. Saše Senjana, profesora povijesti i geografije u OŠ Đurđevac. U ime gradonačelnika grada Đurđevca Hrvoja Jančija prisutnima se obratio Martin Mahović, voditelj odsjeka za gospodarstvo, financije i razvojne projekte, istaknuvši važnost obrazovanja i cjeloživotnog učenja. Knjigu su, uz autora, predstavili i izv. prof. dr. sc. Željko
Krušelj sa sveučilišta Sjever te prof. Petra Somek, urednica knjige. U glazbenom djelu nastupili su učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić koje je pripremala dr. sc. Ivana Senjan, prof. u Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu. Za sve prisutne pripremljena je nagradna igra u kojoj su promotori knjige izvlačenjem slučajnih brojeva darovali vrijedna izdanja izdavačke kuće Meridijani.
Knjiga govori o kampanjama opismenjavanja u sjevernoj Hrvatskoj od 1945. do 1952. godine, namijenjena je svim zainteresiranim čitateljima povijesnog štiva, kao i stručnjacima koji se bave poslijeratnom Jugoslavijom, a dostupna je za posudbu u našoj knjižnici.
Čestitam autoru na ovom vrijednom izdanju i želimo mu puno uspjeha u daljnjim aktivnostima!