Orijentacijsko trčanje

Orijentacijsko trčanje

Objavljeno, 26. kolovoza 2020. | Djeca

Održana je i zadnja radionica Ljeta u knjižnici 2020. Gradske knjižnice Đurđevac, popularno orijentacijsko trčanje. Radionicu su  vodili, kao i proteklih šest godina, Danijel Domišljanović i Ivan Đuroci.

Danijel Domišljanović je u uvodnom predavanju upoznao djecu s pojmom orijentacije i orijentacijskog trčanja te su zajedno pogledali kratak dokumentarni film o ovom načinu trčanja. Poligon za ovogodišnje trčanje, kao i prošle godine, bio je prostor oko utvrde Stari grad. Treneri su postavili osam čunjeva te ih označili na karti. Djeca su trčala u parovima i svaki par je dobio kartu s ucrtanim čunjevima. Par je u najkraćem roku trebao pronaći sve čunjeve, precrtati znakove i stići zajedno do cilja koji je bio, kao i start, u atriju utvrde Stari grad.  Najbrži par bili su Ava i Tian Magdić, koji su pronašli i ucrtali sve znakove za nešto više od 11 minuta. Ukupno se natjecalo 17 parova, a na kraju su svi dobili prigodne darove.

Zahvaljujemo svim voditeljima i djeci koja su sudjelovala u ovogodišnjem Ljetu u knjižnici. Družimo se i sljedeće ljeto!