Održano putopisno predavanje „Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali“ i promocija knjige “Karavana” Gorana Blaževića

Održano putopisno predavanje „Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali“ i promocija knjige “Karavana” Gorana Blaževića

Objavljeno, 22. ožujka 2021. | Odrasli

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održano je putopisno predavanje „Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali“ i promocija knjige “Karavana” Gorana Blaževića. U vrlo zanimljivom predavanju pustolov Goran Blažević ispričao nam je događaje koje je doživio na velikoj ekspediciji “Rakayib”, što bi u prijevodu značilo “karavana deva”, kroz pustinju Rub al Khal u Saudijskoj Arabiji, a koja je trajala 25 dana i u kojoj je, jašući na devi, prešao 650 km.

Nakon povratka s putovanja Goran Blažević napisao je knjigu “Karavana” u kojoj vjerno opisuje dogodovštine s tog putovanja, a možete je posuditi i u našoj knjižnici!

„Jedino što znam jest da me čeka 25 dana ekspedicije kroz jednu od najvećih pustinja na svijetu. Da me čeka deva s kojom se nadam provući kroz sav taj pijesak i stići do kraja. Ne znam ništa i moram priznati da mi se to sviđa. Voljena neizvjesnosti ceste i života, ponovno si me zagrlila i u potpunosti se prepuštam tebi“ – otkriva Goran Blažević u jednom od tekstova u kojima je pisao o nesvakidašnjoj avanturi.