Noć knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Objavljeno, 25. travnja 2017. | Djeca, Odrasli

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je 24.travnja. U 10,00 sati održana je radionica Đurđevačka priča pod vodstvom knjižničarke Martine Makar, a u suradnji s Udrugom „Mali princ“.

Korisnici Udruge izrađivali su šarene zmajeve od papira. U 14,00 sati pod vodstvom umjetnika i nastavnika Zorana Vidakovića učenici Gimnazije i Strukovne škole izrađivali su knjige u origami tehnici. Izrađene knjige posjetitelji mogu razgledati u prostoru knjižnice. U popodnevnim satima održane su dvije radionice, za predškolce održana je pričaonica i kreativna radionica na temu Legenda o svetom Jurju te su naši najmlađi ukrašavali svoja koplja koja su kasnije i isprobali. Učenici Osnovne škole pod vodstvom nastavnika Vjekoslava Čordaševa, Kristine Peršić i knjižničarke Nataše Švaco održali su malu tvornicu haiku poezije. Pisali su svoje haiku pjesme, a najbolja je i nagrađena. Svi učenici su pohvaljeni, a pobjednica natjecanja je Maris Popović.

Večer je završila predstavljanjem knjige Marka Gregura Kak je zgorel presvetli Trombetassicz. Knjigu je osim autora predstavio urednik Kruno Lokotar, kritičar Mario Kolar i povjesničar Hrvoje Petrić. Večer je završila zajedničkim druženjem između knjžniih polica.