Mali istraživači na Znanstvenoj radionici u sklopu Ljeta u knjižnici

Mali istraživači na Znanstvenoj radionici u sklopu Ljeta u knjižnici

Objavljeno, 17. srpnja 2023. | Djeca, Događanja

Veliki broj znatiželjne djece okupio se u knjižnici na znanstvenoj radionici koju je vodila prof. Martina Lovrak Ivanov uz pomoć svojih malih pomagača Agate, Veronike i Benjamina te volonterki Dore, Lee i Ane Marije. Djeca su na početku radionice bila upoznata s temeljnim ciljem znanstvenog istraživanja, rješavanjem zadanih problema što pridonosi boljoj budućnosti svih ljudi, a pogotovo ako se pronađe nešto novo. Kao pravi znanstvenici, djeca su mikroskopirala dlaku zeca, nogu i krilo vretenca, ljusku zlatne ribice i izrađivala vlastite preparate koje su promatrali. Prepoznavala su i otkrivala po ljušturama ostataka živih bića o kojoj se životinji radi (spužva, jelen, zvjezdača, ježinci, vjeverica, školjke).
U drugom dijelu radionice djeca su bili paleontolozi. Tražili su uz pomoć čekića i djetla ostatke dinosaura i mamuta u kamenu, a pronađene dijelove sklapali su u životinje.
Zahvaljujemo našoj voditeljici Martini, njezinim malim pomagačima i svim volonterima koji se uključuju u naše radionice!
Iduća radionica su Etno igre, a vodit će ih Željka Mihočka. Svi ste dobrodošli!
Vidimo se!

Fotografije: Ana Marija Đuričić