Mala škola rolanja

Mala škola rolanja

Objavljeno, 19. veljače 2015. | Djeca

U utorak, 30. svibnja ove godine četvrti put zaredom održana je “Mala škola rolanja”, radionica za osnovnoškolce u okviru “Ljeta u knjižnici” – koje se Gradska knjižnica Đurđevac provodi svake godine. Osnovnoškolci su prvotno u prostorijama Dječjega odjela kao uvertiru odslušali kratko predavanje o rolanju i vrstama rolanja koje je održao voditelj radionice Mario Lončarić.

 

Veliko iznenađenje bila je gošća Isabele Ross, rolerica iz Nizozemske. Isabele je ispričala kako Nizozemci cijene rolanje kao jedan od oblika rekreacije, ujedno i druženja među ljudima. Nakon predavanja mjesto održavanja premjestilo se na osnovnoškolsko igralište gdje je započeo trening. Kako je u radionici sudjelovalo dvadeset i osmero djece, voditelj Mario je pozvao pomoćnike: Lidiju Ormanec, Domagoja Perkovića, Dominika Kadežabeka, Hrvoja Živka te, već ranije spomenutu, gošću iz Nizozemske.

Sportskim se igralištem odjekivao smijeh mališana koji su uživali u druženju s vršnjacima i naučili nešto novo. Nakon treninga uslijedilo je natjecanje u rolanju koje se održala u dvjema skupinama, onoj mlađoj i starijoj. Nagrade su dobili svi sudionici radionice, ne samo oni najbolji u vožnji utrka. Voditelj Mario je na završetku radionice stao na čelo “zmije” i tako napravio tradicionalnu vožnju na rolama po Đurđevcu.

Radionicu je snimao tehničar Podravskoga radija Mladen Prevedan, a Božidarka Šignjar Sabolić je bila radijska mentorica. Emisija će biti emitirana na Podravskome radiju u nedjelju “5 do 12”.