Knjiga vam kuca na vrata

Knjiga vam kuca na vrata

Objavljeno, 30. rujna 2019. | Događanja, Odrasli

„Knjiga vam kuca na vrata“ novi je program Gradske knjižnice Đurđevac koji se počinje provoditi u listopadu. Program podrazumijeva rad sa socijalno isključenim osobama naše lokalne zajednice, odnosno sa starijim i nemoćnim osobama koje nemaju mogućnost dolaska u našu knjižnicu. Zato će knjiga pokucati na njihova vrata! Naše vrijedne knjižničarke će električnim biciklom, koji smo dobili na korištenje od Grada Đurđevca, dostavljati knjige zainteresiranim korisnicima na kućnu adresu. Prvenstveno apeliramo na starije i nemoćne osobe koje žive same, osobe s invaliditetom, ali i one u domovima za starije i nemoćne osobe u gradu Đurđevcu, koje bi rado čitale, a koje nemaju nikoga tko bi umjesto njih mogao posuditi knjigu.

Cilj ovog programa je da socijalno isključene osobe dobiju mogućnost sudjelovanja u društvenom i kulturnom životu naše ustanove, zatim dostizanje životnog standarda koji se smatra prihvatljivim u društvu u kojem žive te osiguravanje prava svakog čovjeka na čitanje i cjeloživotno učenje.

Valja spomenuti i suradnju s gerontodomaćicama s područja Grada Đurđevca koje također, prema željama i zahtijevima korisnika, već dostavljaju knjige u domove svojih korisnika.

Svi zainteresirani mogu nam se javiti, ako su u mogućnosti, osobno u knjižnicu ili pak na broj telefona 048/812-701 kako bi ih učlanile i dogovorile periodiku posuđivanja i vraćanja knjiga. Ova usluga će također biti besplatna za sve koje se za nju prijave.

 

Ravnateljica

Bernarda Ferderber, dipl. knjižničar