Kako ostvariti svoj san?

Kako ostvariti svoj san?

Objavljeno, 11. kolovoza 2022. | Djeca, Događanja, Odrasli

U sklopu Ljeta u knjižnici održana je radionica “Kako ostvariti svoj san?” koju je vodila poznata nogometna sutkinja iz Podravskih Sesveta Sanja Rođak Karšić. Ona je mnogobrojnoj djeci na vrlo zanimljiv i kreativan način ispričala tko je i što je sve potrebno kako bi neka osoba ostvarila nešto što si najviše želi u životu. Više puta je naglasila da bez podrške obitelji, velike ljubavi prema nogometu i truda, odricanja i ulaganja u samu sebe nikad ne bi uspjela ostvariti svoje snove. Sanja je prva sutkinja u povijesti hrvatskog nogometa koja je sudila u 1. nogometnoj ligi i to utakmicu između Lokomotive i Osijeka. Godine 2009. dobila je poziv Fife za međunarodnog pomoćnog suca, a od tada do danas sudila je po cijelom svijetu. Naglasila je da nogometni sudac mora biti u odličnoj fizičkoj formi te trenirati svaki dan. Djeci su posebno bili zanimljivi materijali koje je donijela sa sobom – akreditacije bez kojih ne može ući na teren, knjižice pravila nogometne igre, službene novčiće za početak utakmice, kartone, zastavice, medalje i različite dresove. Nakon toga, Sanja je djeci pokazala kratke video isječke o ženskim sucima, pripremama te fotografije različitih utakmica na kojima je sudila (iz Brazila, Kijeva, Nizozemske, Španjolske, Engleske,…). Svakom djetetu poklonila je neki suvenir sa  natjecanja, a na kraju radionice na sportskim terenima održala je trening zagrijavanja.
Zahvaljujemo našoj dragoj Sanji na vrlo zanimljivoj radionici i želimo joj još puno uspješno odsuđenih nogometnih utakmica!
Sljedeća radionica na rasporedu nam je sljedećeg četvrtka, a vodit će je trener Mario Lončarić koji će zajedno s djecom rolati!
Veselimo se!