Đurđevačka bajoslovlja

Đurđevačka bajoslovlja

Objavljeno, 7. siječnja 2021. | Djeca, Odrasli

Gradska knjižnica Đurđevac u partnerstvu s Gradom Đurđevcom prijavila je na Staru godinu novi projekt pod nazivom Đurđevačka bajoslovlja. Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva kulture i medija pod nazivom Čitanjem do uključivog društva, a ukupna vrijednost projekta iznosi 4 milijuna kuna te se očekuje da će se u cijelosti financirati iz sredstava Europskog socijalnog fonda.
Projekt je usmjeren na povećanje socijalne uključenosti ranjivih skupina (djeca i mladi, osobe s invaliditetom i osobe starije od 54 godine) kroz razvoj čitalačke pismenosti.
Prijavljenim projektom želi se nabaviti pokretno vozilo,  bibliokombi, kako bi stanovnicima prigradskih naselja, udaljenijih kvartova i korisnicima domova za starije i nemoćne omogućili dostupnost knjižne građe i aktivno sudjelovanje u mnogobrojnim kulturnim aktivnostima.
U planu je i Mala škola kreativnog čitanja i pisanja koju ćemo organizirati u sklopu škole u prirodi u prostoru hostela i novog amfiteatra u Park šumi Borik. Dnevne aktivnosti uključivale bi stvaralačke radionice čitanja i pisanja kroz upoznavanja prirodnih ljepota Đurđevca i Podravine, dok će u večernjim satima djeca uz logorsku vatru uživati u bajkama, mitovima i legendama naših starih.
Ovaj projekt uključivat će i provođenje mnogobrojnih radionica računalne i informacijske pismenosti, književne susrete,   organizaciju kazališnih i lutkarskih predstava, kreativne radionice sa ciljanim skupinama, kao i postavljanje kućica za knjige i izgradnju male knjižnice na otvorenom.