Bibliokofer  ponovno putuje

Bibliokofer ponovno putuje

Objavljeno, 19. veljače 2015. | Djeca

Pokretna usluga namijenjena našim najmlađima ponovno je aktivna. U sklopu nacionalne kampanje “Čitaj mi” koja je namijenjena poticanju čitanja od najranije dobi pokrenuli smo uslugu za naš Dječji vrtić “Maslačak”.

Jednom mjesečno bibliokofer će “putovati” i promicati knjigu i čitanje. U svojem prvom posjetu bibliokofer i teta pričalica posjetili su 6 grupa, a u njih 4 održana je i kratka pričaonica.

“Čitaj mi!” prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas, a pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu. Gradska knjižnica Đurđevac sa svojim aktivnostima uključila se od samih početaka u ovu kampanju.