Završnica Ljetne čitateljske putovnice 2018.

Završnica Ljetne čitateljske putovnice 2018.

Objavljeno, 6. studenoga 2018. | Djeca

U ponedjeljak, 5.11.2018. u Gradskoj knjižnici Đurđevac, održala se završnica Ljetne čitateljske putovnice za 2018. godinu.

Ovaj projekt se provodi već treću godinu zaredom, a namijenjen je učenicima osnovnih škola i provodio se tijekom ljetnih praznika. Motivacija za projekt je bila potaknuti djecu za čitanjem. U dogovoru s profesorima odobrena su dijela koja će se čitati preko ljetnih praznika, a nagrada za bar tri pročitana djela je odlična ocjena.  Za evidenciju o pročitanim knjigama izrađene su putovnice u koje se upisuju autor i naslov djela, dok je za provjeru pročitanih djela bilo potrebno točno odgovoriti na tri pitanja za što se dobio žig u čitateljsku putovnicu. Na početku školske godine djeca su putovnice pokazala profesorima i dobila odlične ocjene.

Ove godine sudjelovalo je preko sedamdesetak učenika iz četiri osnovne škole. Svi su dobili odlične ocjene, a tri učenika s najviše pročitanih djela iz sve četiri škole su posebno nagrađena. Nagrade im je uručila Silvija Šesto, dječja književnica.

U OŠ Ferdinandovac najviše su pročitale: Veronika Globan, Lucija Fuček i Lana Patačko, u OŠ Kalinovac: Veronika Ivanov, Benjamin Ivanov i Sara Špoljar, u OŠ Podravske Sesvete: Filip Šimunić, Magdalena Fičko i Karla Britvić, a u OŠ Grgura Karlovčana, Đurđevac: Lana Saraja, David Kuzmić i Antonija Petrović koja je pročitala 34 knjige. Čestitamo! Zahvalnice su primili i njihovi profesori.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u projektu te pozivamo sve ostale da nam se pridruže iduće godine.