Sudjelovali smo i predstavili se na 47. izbornoj skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva u Zadru

Sudjelovali smo i predstavili se na 47. izbornoj skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva u Zadru

Objavljeno, 10. listopada 2022. | Događanja, Književnost, Knjižničarstvo, Odrasli

v.d. ravnatelja Gradske knjižnice Đurđevac Bernarda Ferderber sudjelovala je s dva izlaganja na 47. izbornoj skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva koja se ove godine održala od 5. do 8. listopada 2022. u Zadru pod nazivom Knjižnice grade nove svjetove.

U sklopu tematskog bloka pod  nazivom Knjižničarska profesija u novim okolnostima održala je postersko izlaganje Knjižnica kao mjesto socijalne inkluzije kojim je pokazala važnost uključivanja socijalno isključenih članova lokalne zajednice u rad knjižnice te predstavila čak sedam programa koje provodimo upravo sa tim skupinama.

Na Forumu Regionalnih knjižničarskih društava, kao predsjednica Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja, zajedno s kolegicom Silvijom Perić iz virovitičke knjižnice, predstavila je temu Aktivnosti regionalnog Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja te sudjelovala u forumskoj raspravi o budućnosti knjižničara i knjižničarskih udruga.

Ponosni smo što smo bili dio ovog velikog skupa knjižničara iz cijele Hrvatske te predstavljanjem rada naše knjižnice na državnoj razini pridonijeli razvoju i djelovanju knjižničarske struke, ali i dobrobiti i razvoju naše lokalne zajednice