Romantični val u Gradskoj knjižnici Đurđevac

Objavljeno, 19. veljače 2015. | Odrasli

U četvrtak , 29.siječnja u prepunoj knjižnici održana je promocija knjige i putopisno predavanje mladog putopisca i planinara Mateja Perkova.
Matej Perkov istaknuti je planinar , motivacijski predavač, autor , rođen u Koprivnici, a trenutno radi i djeluje u Zagrebu. Knjigu je predstavio zajedno sa svojim ocem Davorom Perkovom . Knjiga nosi zanimljiv naslov Planinarenje je način izražavanja i još zanimljivijeg podnaslova zašto volim snivati pod zvijezdama.

Ovo je uzbudljiv, inspirativan i poučan putopis. Na tristo stranica Matej ispisuje 50 priča putopisa sa svojih planinarskih izleta. Tu je i 250 fotografija koje argumentiraju uzbudljivost i ljepotu autorovih pohoda. Nakon kratkog predstavljanja knjige, Matej je na zanimljiv i uzbudljiv način gotovo dva sata držao pažnju velikog broja posjetitelja.

Pričao je o svojoj ekspediciji koju je nazvao Romantičan val, a radi se o usponu na Mont Blanc i Monte Rosu. Matej je u tih dva sata prenio svoju ljubav prema planinarenju, prirodi i darovao Đurđevcu prekrasnu večer.