Promocija knjige (P)ostati zdrav

Promocija knjige (P)ostati zdrav

Objavljeno, 7. ožujka 2022. | Događanja, Književnost, Odrasli

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je promocija knjige (P)ostati zdrav hrvatskog sociologa, kolumnista i predavača Brune Šimleše. U ovom publicističkom dragulju autor čitatelja upućuje na neizrecivu važnost zdravlja, ali samo kao sklada duha i tijela! Ova knjiga nastavlja njegov niz uspješnica iz područja popularne psihologije i duhovnosti, dosad objavljenih u više od 250.000 primjeraka. Autor ovim, desetim po redu naslovom slavi 20 godina karijere koju su obilježili i brojni regionalni prijevodi.
Nakon Ljubavologije i Škole života – orijentiranih na ljubav i (među)ljudske odnose – (P)ostati zdrav fokusira se na zdravlje. Autor kombinira vlastito iskustvo pružanja pomoći oboljelima od raka i zaključke znanstvenih istraživanja koji dokazuju utjecaj uma na tijelo.
Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.
Knjiga (P)ostati zdrav namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Važan dio knjige čine i savjeti okolini, odnosno svima koji žele pomoći svojim voljenima u borbi za zdravlje.
Skoro dvosatno druženje s dragim nam gostom pretvorilo se u prijateljski susret s kojeg je svatko otišao bogatiji za pokoji koristan životni savjet!