Ljeto u knjižnici – Orijentacijsko trčanje

Ljeto u knjižnici – Orijentacijsko trčanje

Objavljeno, 29. kolovoza 2021. | Djeca, Događanja

Orijentacijsko trčanje bila je posljednja radionica Ljeta u knjižnici 2021. za osnovnoškolce. Stazu su osmislili i kontrolne čunjeve postavili Danijel Domišljanović i Ivan Đuroci.
Kao i uvijek na početku radionice, Danijel Domišljanović održao je uvodno predavanje o orijentacijskom trčanju. Djeca su naučila neke osnovne pojmove o orijentacijskom trčanju, kao što su karta, kompas, orijentacija, kontrolna točka,…
Ovogodišnji poligon bilo je šire područje oko Osnovne škole Đurđevac. Čunjevi s oznakama bili su postavljeni na desetak lokacija koje je trebalo pronaći u najkraćem mogućem vremenu, precrtati oznake i stići do cilja. Najbrži su bili braća Ava, Tian i Dan Magdić iz Koprivnice, drugi su bili Franjo Županić i Emanuel Farkaš Carek, a treći Josip Robotić i Jan Perčulija. Svi koji su sudjelovali dobili su prigodne nagrade. Zahvaljujemo teti Silviji i teti Sanji koje su pazile da neko dijete ne nastrada neopreznim prelaskom ceste.
Na kraju zahvaljujemo svim voditeljima i djeci koja su sudjelovala u ovogodišnjem Ljetu u knjižnici. Želimo im sretan početak nove školske godine!