LEGO Župna crkva Sv. Jurja – Đurđevac

LEGO Župna crkva Sv. Jurja – Đurđevac

Objavljeno, 19. veljače 2015. | Odrasli

Davor Jendrašić, đurđevački glazbeni pedagog, učitelj glazbene kulture u OŠ Petra Preradovića, Pitomača, pronašao je još jedan način kreativnog izražavanja. Sagradio je, od LEGO kockica, model župne crkve Sv. Jurja u Đurđevcu. U djetinjstvu su me “Legići” nekako zaobišli, no došle su četrdesete i vrijeme da to nadoknadim. Vjerujem kako LEGO kockice imaju pozitivnu ulogu u odrastanju, obrazovanju i odgoju djece.

LEGO potiče maštu i kreativnost kako kod djece tako i kod odraslih. Stoga sam svog sinčića Pavla usmjeravao prema LEGO kockicama, a tako smo se i zajedno igrali. Kasnije sam došao na ideju da izgradim nešto veće, nešto što nije dizajnirala LEGO grupa već nešto što ću sam morati smisliti kako i s kojim kockicama. Odlučio sam se za najljepšu građevinu u Đurđevcu, župnu crkvu Sv. Jurja. Vlč. Marko Rac, župnik u Đurđevcu, ustupio mi je nacrt, točnije tlocrt crkve, a sve ostalo radio sam prema fotografijama.

Ovaj je rad malo remek djelo u koje je utrošeno puno vremena i strpljenja. Za “Legiće” sam oduvijek znao, ali tek prije par godina malo dublje sam zavirio u taj čarobni svijet LEGO kockica. Iznenadilo me koliko je taj svijet velik. Osim djece ima puno odraslih koji slažu razne modele i izlažu svoje radove na izložbama. Tako će i ovaj rad biti predstavljen javnosti. Za početak biti će izložen u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu. LEGO Župna crkva Sv. Jurja – Đurđevac u brojkama:
– Oko 4000 kockica
– Oko 3.000,00 HRK – cijena kockica
– 50 dana – utrošeno vrijeme za gradnju
– 60 cm (dužina), 51 cm (širina), 53 cm (visina)