“Generacija NOW”

“Generacija NOW”

Objavljeno, 1. prosinca 2021. | Djeca, Događanja, Odrasli

Gradska knjižnica Đurđevac tijekom mjeseca listopada prijavila se na donacijski natječaj “Generacija NOW” koji je raspisao Hrvatski Telekom u suradnji s Inova Lab Institutom za razvoj i inovativnost mladih. U mnoštvu prijavljenih ustanova, a na temelju motivacijskog pisma za sudjelovanjem u projektu, naša Knjižnica je među odabranim ustanovama koje će tijekom 2022. godine i sudjelovati u ovom projektu, čemu se jako veselimo!
Cilj ovog projekta je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija, stvoriti priliku da učenici realiziraju projekt od koncepta do gotovog modela, da uče jedni od drugih i tako stječu samopouzdanje.
Sve ustanove koje sudjeluju u ovom projektu dobit će donaciju moderne Internet of Things (IoT) edukacijske opreme, novčana sredstva za kupnju dodatne opreme, pristup internetu s besplatnim podatkovnim prometom, edukaciju te stručnu mentorsku podršku.

Ovim projektom, koji ćemo provoditi s učenicima viših razreda OŠ Đurđevac, naša Knjižnica nastavit će svoj rad na promociji i razvijanju STEM područja. Spremni smo za nove izazove!