85. obljetnica života Slavka Čambe

85. obljetnica života Slavka Čambe

Objavljeno, 19. veljače 2015. | Odrasli

Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu i Gradska knjižnica Đurđevac organizirali su u subotu, 29. kolovoza 2015. Godine, svečanu proslavu 85. obljetnice života zavičajnog pisca i čuvara kulturne baštine iz Đurđevca, gospodina Slavka Čambe. “Večer s posvetom” koja je u čast 85. rođendana Slavka Čambe održana u Pastoralnoj dvorani Župnog dvora u Đurđevcu s početkom u 20 sati, a okupila je Čambine članove obitelji, prijatelje, suradnike i sve one koji poštuju i prate rad Slavka Čambe ili su na razne načine vezani uz njega.

O životu i radu slavljenika govorili su autori tekstova koji su objavljeni u prigodnoj publikaciji posvećenoj 85. obljetnici rođenja Slavka Čambe.

Naglasak je stavljen na pisano stvaralaštvo Slavka Čambe, odnosno njegovu poeziju i prozu pa su prezentirana sva djela koja je objavio.

Tekstove su priredili Antonija Mandić, Zdravo Seleš, Mihaela Cik i Nikola Cik, a o Slavku Čambi kao sakupljaču i čuvaru etnografskog blaga, govorila je književnica Božica Jelušić. Za ovu prigodu je muški oktet “Sveti Juraj” iz Đurđevca pripremio vokalni nastup.