Promocija knjige „Gladijadori“ – L. Jakopčić i N. Cik

Promocija knjige „Gladijadori“ – L. Jakopčić i N. Cik

Promocija knjige „Gladijadori“ – L. Jakopčić i N. Cik u 18:00 sati.

“Gladijadori: povijest svakodnevnog života u Hrvatskoj s pokojom turističkom preporukom” djelo je skupine povjesničara-praktičara mlađe generacije (Luka Jakopčić, Lucija Bakšić, Jelena Kulušić, Damir Stanić i Zoran Turk). Knjiga stilski kombinira elemente historiografske studije, turističkog vodiča i putopisa, dok geografski obuhvaća prostor cijele Hrvatske. Slično je i s vremenskim okvirom – uskače kako u cipele starih Vučedolaca, tako i u visoke pete modernih šopingholičarki.

Po svom duhovitom stilu i alternativnom pristupu „kanonskim“ povijesnim motivima, “Gladijadori” su najbliži anglo-saksonskoj „školi“ popularno-znanstvene historiografije i travelogue literature. Opremljeni su zemljovidima „mjesta radnje“, odnosno (turističkih) sadržaja kroz koje se u sadašnjosti može doživjeti tema o kojoj pojedini dio knjige govori. Navedeni sadržaji su s tekstom povezani i QR-kodovima, što čitatelju omogućuje povezivanje čitateljskog i putničkog (ili barem audiovizualnog) iskustva pojedine teme/lokacije.

 

Knjiga je objavljena u izdanju tvrtke Recider projekt iz Zagreba, kao dio šireg projekta “Culsperience: Croatia to know”, namijenjenog destinacijskom razvoju lokalne Hrvatske.